Vends SportsfiskerForening - VSF

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Nyt fra Danmarks SportsfiskerForbund
Sportsfiskeren - hjemmeside for Danmarks Sportsfiskerforbund - nyheder, debat, billeder, video, miljøsager


 • Søg tilskud til friluftsliv

  Har du en ny idé, der forbedrer mulighederne for friluftsliv, kan du søge tilskud fra Friluftsrådets Udlodningsmidler til at realisere den. Friluftsrådet uddeler i år 30 millioner til at realisere små og store projekter, der på forskellig vis giver nye muligheder for friluftsliv eller giver større naturforståelse. 

  læs mere • Steelhead på børsteorm

  Marie på otte år stod for dagens fangstDet var Marie Bang på otte år, der stod for dagens overraskelse, da hun var på fisketur sammen med sin far Johannes Bang lørdag den 24. juni.

  De var taget til en af havnene på den nordsjællandske kyst for at fiske med bundtackle efter fladfisk, men det var en helt anden art, der havde smag for Maries børsteorm. Hun fangede nemlig en steelhead, som Johannes anslog til 1,5-1,8 kg.


  læs mere • Karper med historisk vingesus

  ”Sagnlandet” i Lejre Kommune bød i slutningen af maj måned på et par oplevelser, der lå lidt ud over det almindelige program, idet man havde valgt at sætte særligt fokus på fisk og fiskeri. Bredden af Videsø dannede rammen om “Sagnlandet går i fisk”.

  læs mere • Nyslynget Elverdamså

  I maj måned blev det store vådgøringsprojekt syd for Holbækmotorvejen i Elverdams-ådalen blev skudt i gang og de første spadestik med de store gravemaskiner blev taget.

  Det er mere end fem år siden, Tuse Å’s Ørredsammenslutning sad med rundt om bordet, da det store projekt var i planlægningsfasen.

  læs mere • Sommersjov på Øresundsakvariet

   Tania Lundberg Lykkegaard.Gennem hele sommeren byder Øresundsakvariet i Helsingør på aktiviteter, der alle har at gøre med livet nede under overfladen i sundet. Aktiviteterne spænder fra krabbefangst til snorkeldykning og henvender sig til både børn og voksne.

  læs mere • Så blev der rent på kajen

  LDer blev indsamlet over 100 kg affald ved Oceankajenørdag den 17. juni var der inviteret til affaldsindsamling på Oceankajen i Københavns nordhavn.


  Den opfordring var der 10 mænd, kvinder og børn, der tog imod, og udstyret med handsker og affaldssække gik de i gang.

  læs mere • To multer på samme tur

  Nicolai fik to multer på samme tur, begge fanget på en grøn BundskraberNicolai Paasch Eriksen fra Lolland benyttede sin fridag fredag den 23. juni til at tage ud for at fiske multer.
Det har han tidligere gjort med stor succes, men de senere år har han oplevet, at det er blevet sværere at finde dem rundt i det sydsjællandske område.

  læs mere • Stor sommertorsk på lavt vand

  Lars Romby Nielsen fangede en sommertorsk på 13 kg den 20. juniDa turbåden Sandmanden var på Øresund tirsdag den 20. juni, blev der fanget pænt med fisk, men en enkelt var noget ud over det sædvanlige. Lars Romby Nielsen fangede nemlig en flot sommertorsk på 13 kg under drivfiskeri inde på 12-13 meter vand.

  - Her fredag har vi også fået pænt med torsk, men kun op til 5 kg, fortæller skipper Jens Hartmann.

  læs mere • Festlig indvielse af genslynget Hover Å

  Forleden indviede Ringkøbing-Skjern Kommune officielt det omfattende naturgenopretnings-projekt af den nedre del af Hover Å, der for nylig blev omtalt her på sitet.

  Udvalgsformand for ”Land og vand”, Ole Kamp (V), var så begejstret for det flotte arbejde, at han spontant afsang Bruce Springsteen-klassikeren "The River"!

  læs mere • Nye gydepladser vækker stor opmærksomhed

  I sidste uge lagde vi grus ud i det nedre del af Skravad Bæk ved Bjerregrav friskole med god hjælp fra elever fra friskolen – bækken er i øvrigt et fint tilløb til Skals Å, fortæller formand for Viborg Sportsfiskerforening, Jørgen Buch.
   
  I dag fik vi så en lille video om projektet gjort færdig og lagt på facebook.

  læs mere